You are here

Δελτίο Τύπου

Η ΚΑΪΣΣΑ Πρωταθλήτρια Παίδων-Κορασίδων Κρήτης 2017

Submitted by stefanatos on Sun, 26/11/2017 - 20:03

Ολοκληρώθηκε, σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης 2017, με την διεξαγωγή του FINAL 4  της Διοργάνωσης.  Η τελική φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων έγινε, με μεγάλη επιτυχία, χθες Σάββατο 25 Νοεμβρίου και σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017  στο ξενοδοχείο Vanisko***, στην Αμμουδάρα Γαζίου, με διοργανωτές την ΕΣΣΚ, την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην τελική φάση συμμετείχαν οι ομάδες ΚΑΪΣΣΑ, Ο.Α.Α.Η., Ο.Α.Χ. και Ο.Φ.Η. 2000. Στον 1ο γύρο οι ΚΑΪΣΣΑ και Ο.Α.Α.Η. κέρδισαν καθαρά τους αντιπάλους τους Ο.Φ.Η. 2000 και Ο.Α..Χ. αντίστοιχα με 4-2 και 3,5-1,5. Στον 2ο και τελευταίο γύρο του FINAL 4 αναμετρήθηκαν, στο ντέρμπυ κορυφής, η ΚΑΪΣΣΑ με τον Ο.Α.Α.Η., για την ανάδειξη του νικητή και του Πρωταθλητή Κρήτης και στον αντίποδα Ο.Φ.Η. 2000 και Ο.Α.Χ. αγωνίστηκαν για την 3η θέση. Τελικά η ΚΑΪΣΣΑ κέρδισε πειστικά τον Ο.Α.Α.Η. με 4-2, αναδεικνυόμενη Πρωταθλήτρια Κρήτης 2017, ενώ στον αγώνα Ο.Α.Χ. με Ο.Φ.Η. 2000 η κενή σκακιέρα του Ο.Α.Χ. μετέτρεψε την ισοπαλία σε ήττα, οπότε ο ΟΦΗ 2000 κατέκτησε την 3η θέση της τελικής φάσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία στην Πρωταθλήτρια ΚΑΪΣΣΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει σε 25 μέρες στην Θεσ/κη, όντας η 3η ομάδα από την Κρήτη που συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μετά την Σ.Α.Χ. και τον Ο.Φ.Η., που είχαν κερδίσει, στο περυσινό Πρωτάθλημα, την απευθείας συμμετοχή στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Σ.Α.Χ. Πρωταθλήτρια Παίδων-Κορασίδων Κρήτης 2016

Submitted by stefanatos on Sun, 16/10/2016 - 21:58

Ολοκληρώθηκε και φέτος το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης με την επικράτηση της Σ.Α.Χ., η οποία με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, με τον 2ο Ο.Φ.Η., αναδείχθηκε άνετα Πρωταθλήτρια Κρήτης 2016.

Αυτό όμως που "έσπασε" καρδιές στο Πρωτάθλημα, για παίχτες, συνοδούς αλλά και θεατές, ήταν η ανάδειξη του 2ου νικητή. Η αγωνία άρχισε στον 5ο γύρο, όταν ο Ο.Φ.Η., στο κρίσιμο ματς με τον ΚΥΔΩΝΑ έχασε την μάχη με 2,5-3,5. Ο ΚΥΔΩΝΑΣ, μετά την νίκη επί του αντίζηλου Ο.Φ.Η., αποκτά τον τίτλο του λογικού φαβορί, αλλά οι μάχες τελειώνουν στον τελευταίο γύρο! Έτσι λοιπόν στον 6ο και τελευταίο γύρο, ενώ ο Ο.Φ.Η. έκανε περίπατο επί του Ο.Φ.Σ.Χ., με 5,5-0,5 ο ΚΥΔΩΝΑΣ ήρθε ισόπαλος με τον Ο.Α.Χ. 3-3, παραδίδοντας την 2η και προνομικούχο θέση πρόκρισης στον Ο.Φ.Η.! Ήταν μια μεγαλειώδης μάχη την οποία όμως μπορούσε να κερδίσει μόνο ένας! Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες που πάλεψαν μέχρι τέλους!

Ευχόμαστε και στις 2 προκριθείσες ομάδες καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα διεξήχθη σε Χανιά και Ηράκλειο, με διοργανωτές τον Ο.Α.Χ. στα Χανιά και την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου στο Ηράκλειο. Για την αναλυτική τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος ενημερωθείτε εδώ

Μεγάλη επιτυχία στο 2ο ράπιντ της ΕΣΣΚ

Submitted by stefanatos on Mon, 03/10/2016 - 13:27

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη χθες Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Galaxy***** , στο Ηράκλειο, το 2ο ράπιντ, από το "Παγκρήτιο Πρωτάθλημα ράπιντ 2016" της ΕΣΣΚ. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, σε όλους τους τομείς, και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς λάτρεις του αθλήματος να περάσουν μια όμορφη Κυριακή.

Την διοργάνωση επιμελήθηκαν και διεξήγαγαν άψογα ο, πάντα δραστήριος, Ο.Φ.Η., με συνδιοργανωτές  την ΕΣΣΚ, τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η., την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου/ Συγχαίρουμε τον Ο.Φ.Η. για την άρτια διοργάνωση και να υπενθυμίσουμε ότι έπονται 2 ακόμα ράπιντ, στις 23 και στις 30 Οκτωβρίου 2016, ράπιντ για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση εντός των ημερών.

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης είχαμε ισοβαθμία στις 2 πρώτες θέσεις, με τον Καδιάνη Γιώργο και τον Χριστοδούλου Παναγιώτη, να μοιράζονται τις 2 πρώτες θέσεις και στις θέσεις 3-5 είχαμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Άγγελου Μοσχοβάκη, Γεράσιμου Σπύρου και Φώτη Τόλια. Για την πλήρη τελική κατάταξη ενημερωθείτε από τον συνημμένο πίνακα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο ράπιντ και το φετινό Πρωτάθλημα ράπιντ της ΕΣΣΚ

Submitted by stefanatos on Tue, 29/12/2015 - 12:48

Ολοκληρώθηκε και το φετινό Πρωτάθλημα ράπιντ της ΕΣΣΚ, με την διεξαγωγή του 5ου και τελευταίου ράπιντ στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου. Το 5ο ράπιντ διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία, η ΕΣΣΚ και η ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ. Στο τελευταίο τουρνουά συμμετείχαν 23 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Κρήτη. Ο αριθμός των συμμετοχών δεν ήταν μεγάλος αλλά αν σκεφτούμε ότι είναι τέλος Δεκεμβρίου με τα σχολεία κλειστά, τις γεωργικές ασχολίες των κατοίκων αλλά και το ότι η συγκεκριμένη Κυριακή ήταν εργάσιμη μάλλον πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τις συμμετοχές.

 Στον αγωνιστικό τομέα ο εσχάτως επανεμφανισθείς Κώστας Παπάς (ΛΑΤΩ) κέρδισε καθαρά το τουρνουά, με 6 βαθμούς,στην 2η θέση, με 5,5 βαθμούς, ο σταθερά ισχυρός νεαρός σκακιστής Μοσχοβάκης Άγγελος (ΓΑΖΙ) και στην 3η θέση, με 5 βαθμούς, ανεδείχθησαν οι Φυντριλάκης Σταύρος (ΚΑΪΣΣΑ) και Λυράκης Σταύρος (Ο.Φ.Η.). Μετά την λήξη των απονομών του 5ου τουρνουά ακολούθησαν οι απονομές και στα συγκεντρωτικά έπαθλα του Πρωταθλήματος ράπιντ της ΕΣΣΚ για το 2015. Τις τελικές κατατάξεις στο 5ο τουρνουά αλλά και τις συγκεντρωτικές του Πρωταθλήματος μπορείτε να τις δείτε στους συνημμένους πίνακες.

Κάνοντας ένα συνολικό απολογισμό του φετινού Πρωταθλήματος διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ θετικός, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από όλη την Κρήτη, με όμορφες συνθήκες σε όλα τα τουρνουά αλλά και με πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα ότι μπορούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουμε σε ένα εξαιρετικό Πρωτάθλημα με σκοπό την ομοψυχία των σκακιστών, μακριά από τον σκληρό ανταγωνισμό των Πρωταθλημάτων. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους σκακιστές που συμμετείχαν και ιδιαίτερα όσους είχαν την δύναμη και την γενναιότητα να αγωνιστούν και στα 5 τουρνουά σε όλη την Κρήτη, τα Σωματεία που ανέλαβαν και έφεραν σε αίσιο πέρας όλα τα τουρνουά ράπιντ καθώς και τους δήμους και άλλους αντίστοιχους φορείς, που βοήθησαν την διεξαγωγή αυτών των διοργανώσεων. 

Η Σ.Α.Χ Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Διασυλλογικό Νεανικό 2015!

Submitted by stefanatos on Sun, 20/12/2015 - 18:25

Η Σ.Α.Χ Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Διασυλλογικό Παίδων-Κορασίδων!

Μετά και τον 5ο γύρο που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 η Σ.Α.Χ , πιστοποιώντας την πολύ υψηλή ποιότητα των σκακιστών και σκακιστριών της, με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς, ανεδείχθη απόλυτη Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2015! Στην 2η θέση κατετάγη η Πνευματική Στέγη Περιστερίου και την 3η θέση κατέκτησε ο Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών. Η 2η ομάδα της Κρήτης που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα, ο Ο.Φ.Η., κατετάγη τελικά στην 8η θέση, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Σ.Α.Χ έπαιξε στο Πρωτάθλημα με τους Θεοδώρου Νικόλα, Παπαδόπουλο Αργύρη, Γεωργακόπουλο Νίκο, Πατρελάκη Ευάγγελο,Φυντριλάκη Κυριάκο, Βοζινάκη Ανθή και Καραβιτάκη Ευαγγελία ενώ με τον Ο.Φ.Η αγωνίστηκαν οι Καδιάνης Γιώργος, Σερπετσιδάκης Νίκος, Μπροκαλάκης Χρήστος, Παπιδάκης Γιώργος, Μαστρακούλη Ευαγγελία και Ματθαιάκη Νεφέλη. Για την πλήρη τελική κατάταξη ενημερωθείτε εδώ.

Pages

Subscribe to RSS - Δελτίο Τύπου