Διεξάγονται κανονικά τελικά οι Σχολικοί Αγώνες Δυτικής Κρήτης 2019

Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΣΚ για να πάρει απόφαση για την διεξαγωγή ή μη των Σχολικών Αγώνων Δυτικής Κρήτης 2019, με αφορμή τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Δυτική Κρήτη εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών και των φυσικών καταστροφών που προεκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της ενδοχώρας των Χανίων. Μετά από αναλυτική συζήτηση των μελών του ΔΣ και εκτιμώντας τις αντικειμενικές συνθήκες μετακίνησης των μαθητών και συνοδών τους από Χανιά και Ρέθυμνο προς τον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, στο Κολυμπάρι Χανίων ανακοινώνονται τα εξής:

Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες  που υπάρχουν για την απολύτως ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οποιαδήποτε απόφαση και αν έπαιρνε το ΔΣ της ΕΣΣΚ έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Προκειμένου όμως να αποφευχθεί η σύγχυση και η αναστάτωση των μαθητών που επιθυμούν να αγωνιστούν κανονικά, αποφασίστηκε τελικά να προκριθεί τελικά  η λύση της κανονικής διεξαγωγής των αγώνων.

Με τα Σχολεία κλειστά και τις συμμετοχές των μαθητών να είναι ήδη σε γνώση των διοργανωτών είναι πρακτικά αδύνατον να ενημερωθούν έγκαιρα οι μαθητές που θέλουν να αγωνιστούν για περίπτωση πιθανής αναβολής των αγώνων, με γνωστές και τις τεράστιες δυσκολίες για την εξεύρεση άλλης διαθέσιμης ημερομηνίας. Συστήνεται όμως στους μαθητές και συνοδούς που θα μεταβούν στο Κολυμπάρι να προτιμήσουν την καινούρια Εθνική Οδό Χανίων-Κισσάμου, αποφεύγοντας την παλιά Ε.Ο. και να μετακινηθούν επιδεικνύοντας την δέουσα προσοχή. Εναπόκειται μάλιστα στους διοργανωτές η πρόβλεψη για τυχόν αλλαγή του προγράμματος των αγώνων κατά το δοκούν, στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των αγωνιζόμενων και των συνοδών τους. 

Το ΔΣ της ΕΣΣΚ θα εκτιμήσει την συμμετοχή των μαθητών στους αγώνες αυτούς και θα δώσει την ευκαιρία, αν ο αριθμός των συμμετοχών είναι δυσανάλογα μικρότερος από προηγούμενες χρονιές, να συμπληρώσει τον αριθμό των προκρίσεων μαθητών από την Δυτική Κρήτη μέσω του Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την επόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου 2019.