Ατυχής η εξέλιξη της Α΄ Εθνικής 2019 για την Κρήτη...ΚΥΔΩΝ, ΚΑΪΣΣΑ, ΟΦΗ στον ΠΟΑ Κρήτης και ΣΚΟΡ, ΓΑΖΙ στην Β΄ Εθνική!

Με εκπλήξεις (και όχι θετικές) ολοκληρώθηκε το φετινό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής για τις ομάδες της Κρήτης. Δυστυχώς πέραν του ΚΥΔΩΝΑ ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου και θα αγωνιστεί του χρόνου στον ΠΟΑ Κρήτης έχουμε άλλες 2 ομάδες που ακολούθησαν την ίδια πορεία. Συγκεκριμένα η ΚΑϊΣΣΑ Χανίων, η οποία στάθηκε άτυχη σε κάποιους αγώνες  και το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει μεν στους 6 βαθμούς αλλά τα κριτήρια την έφεραν χαμηλά στην βαθμολογία και ο Ο.Φ.Η.

Τα Ανώγεια στον Π.Ο.Α. Κρήτης 2020...

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στο ξενοδοχείο Knossos Royal, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων του Π.Ο.Α. και της Β΄ Εθνικής Κρήτης, την οποίαν επιμελήθηκαν η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η. και ο Σ.Ο.Η., σε συνεργασία με την ΕΣΣΚ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν πάρα πολύ καλή, με τους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου και την άψογη προετοιμασία των διοργανωτών . 

Τ' Ανώγεια δείχνουν τον δρόμο... στην Β΄ Εθνική Κρήτης

Ολοκληρώθηκε και ο 3ος γύρος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019 και ο Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ αναπνέει μόνος του τον "καθαρό αέρα του βουνού"... Με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες "βλέπει από ψηλά" τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, μιας και ο μεν Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ έχασε από τους Ανωγειανούς και ο 3ος της παρέας υποχρεώθηκε σε καθαρή ήττα από τον Π.Ο.Α. με 6,5-3,5, ο οποίος στον χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου Βασιλειών δεν ήταν καθόλου "πολιτισμένος"...(φιλοδωρώντας τους φιλοξενούμενους με 6,5 πονταλάκια!)

Αποτελέσματα 2ου γύρου και κλήρωση 3ου γύρου στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής

Το Πρωτάθλημα  της Β΄ Εθνικής συνεχίστηκε κανονικά, με την διεξαγωγή του 2ου γύρου, σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. Μετά την ολοκλήρωση και του 2ου γύρου έχουμε 3 ομάδες με 2 νίκες και αυτές είναι οι ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ο Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ και ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ. Έγινε και η κλήρωση του 3ου γυρου και έχουμε το ντέρμπυ κορυφής Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ με Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ, με τους ΝΕΟΥΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ να δοκιμάζονται στην έδρα του σκληροτάχηλου Π.Ο.Α.. Για πλήρη ενημέρωση αποτελεσμάτων του 1ου και 2ου γύρου και την κλήρωση του 3ου ενημερωθείτε από το συνημμένο πίνακα. 

Αποτελέσματα 1ου γύρου και κλήρωση 2ου στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής

Διεξήχθη κανονικά σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ο 1ος γύρος για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι μάλλον οι 5 σημερινοί νικητές βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για θέσεις στην προνομιακή πρώτη 6άδα του Πρωταθλήματος. Βέβαια έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα, μιας και υπολείπονται άλλοι 6 γύροι αλλά οι διαφορές δυναμικότητας κάποιων ομάδων είναι μάλλον εμφανείς...Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου αλλά και την κλήρωση του 2ου γύρου θα τα δείτε στον συνημμένο πίνακα. 

Ξεκινάει σήμερα το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής

1ος γύρος σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019. Τα ζευγάρια του 1ου γύρου έχουν ως εξής:

ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ -Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ, Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ - Σ.Ο.ΚΑΜΑΡΑ, Ε.Γ.Ο.Η. - ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, Π.Ο.Α. - ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ - Α.Ο.ΚΙΣΣΑΜΟΥ, με bye τον ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ.

Δηλώσεις ξένων παιχτών για τις Διασυλλογικές διοργανώσεις Κρήτης 2019

Έγγραφο της ΕΣΣΚ στο οποίο αναγράφονται οι ξένοι παίχτες οι οποίοι δηλώθηκαν από τις ομάδες τους για να αγωνιστούν κατά το τρέχον έτος. Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση των αθλητών είναι δεσμευτική για όλο το έτος και δεν μπορεί να αλλάξει.

Προκήρυξη της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019

Προκήρυξη της ΕΣΣΚ για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019. Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να διαβάσουν προσεκτικά την συνημμένη προκήρυξη. Υπενθυμίζουμε ότι οι 3 πρώτοι γύροι γίνονται στις έδρες των γηπεδούχων Σωματείων ενώ οι 4 τελευταίοι θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Knossos Royal*****, στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

Για αναλυτική ενημέρωση συμβουλευτείτε την προκήρυξη που επισυνάπτεται.

 

Πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη διοργάνωσης των 4 τελευταίων γύρων Π.Ο.Α΄Εθνικής και Β΄ Εθνικής 2019

 

Πρόσκληση του Δ.Σ. της ΕΣΣΚ που προσκαλεί όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να υποβάλλει πρόταση ανάληψης για τους 4 τελευταίους γύρους των Πρωταθλημάτων του Π.Ο. Α΄Εθνικής και της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019, που θα γίνουν σε ξενοδοχείο, από 12- 14 Απριλίου 2019.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους Διοργανωτές λήγει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο συνημμένο έγγραφο.

 

Κλήρωση 1ου γύρου στην Β΄ Εθνική Κρήτης 2019

Έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΣΚ, η κλήρωση για τον 1ο γύρο του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019.Στο Πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 11 ομάδες. Σημειολογικά να αναφέρουμε ότι η αρχική κατάταξη έγινε σύμφωνα με τον ΜΟ διεθνούς αξιολόγησης των 10 βασικών αθλητών των ομάδων και κληρώθηκε η έδρα της 1ης ομάδας (Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ, η οποία έφερε την ομάδα εκτός έδρας και καθόρισε και τις έδρες των άλλων ζευγαριών).