Η ΚΑΪΣΣΑ ξανά στην Α΄ Εθνική, μας αποχαιρέτισε ο Ο.Α.Χ. 2000...

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στο ξενοδοχείο Knossos Royal, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα του Π.Ο.Α. Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων του Π.Ο.Α. και της Β΄ Εθνικής Κρήτης, την οποίαν επιμελήθηκε η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η. και ο Σ.Ο.Η., σε συνεργασία με την ΕΣΣΚ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν πάρα πολύ καλή, με τους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου και την άψογη προετοιμασία των διοργανωτών . 

Στα αγωνιστικά τώρα έχουμε, μετά από έξι νίκες (μαζί με αυτήν επί του ΟΑΧ 2000) σε επτά αγώνες, την έμπειρη και ισχυρή ομάδα της ΚΑΪΣΣΑΣ να κερδίζει καθαρά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κρήτης και να αποκτά δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά στην Α΄ Εθνική! Ευχόμαστε ολόψυχα να παραμείνει στην κατηγορία και έτσι η Κρήτη να έχει 6 ομάδες στην Α΄ Εθνική.Ο Ο.Α.Α.Η. φέτος έδειξε την αξία του και μάλιστα μέχρι την τελευταία στιγμή είχε ελπίδες να κατακτήσει αυτή τον τίτλο αλλά το Γάζιι που έφτασε κοντά στην έκπληξη τελικά δεν τα κατάφερε... Στην 3η θέση η δυνατή φέτος ομάδα του ΛΑΤΩ  που αυτή την χρονιά παρουσίασε ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο και δικαίως πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα του ΟΦΗ 2000 ακολούθησε στην 4η θέση με καλές εμφανίσεις αλλά όχι στο περυσινό επίπεδο που είχε τερματίσει στην 2η θέση.

Στην συνέχεια ο Ο.Φ.Σ.Χ. ισοβάθμησε με το ΓΑΖΙ , σε 5η και 6η θέση, αλλά λόγω της νίκης επί του Γαζίου ανεδείχθη 5η ομάδα με το ΓΑΖΙ να μένει στην 6η θέση. ΟΙ Χανιώτες έκαναν την ανατροπή και στους 2 τελευταίους γύρους ανέβηκαν από την σίγουρη 7η θέση στην 5η, με 1 νίκη και 1 ισοπαλία. Το Γάζι δεν θύμισε καθόλου τον καλό εαυτό του των τελευταίων χρόνων και περιορίστηκε στην 6η θέση. Τέλος στην 7η θέση βρέθηκε ο ΣΚ.Ο.Ρ., ο οποίος παρά την νίκη του επί του Ο.Φ.Σ.Χ. δεν κατόρθωσε να πάρει άλλο βαθμό και μοιραία περιορίστηκε στην προτελευταία θέση. Για την 8η και τελευταία θέση δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Ο Ο.Α.Χ. 2000 παρά το ότι μέχρι πέρυσι διέθετε μια πολύ ικανή ομάδα το 2019 "εξαϋλώθηκε" και εξαφανίστηκε από το σκακιστικό στερέωμα, υποβιβαζόμενος στην Β΄ κατηγορία Κρήτης. . 

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα αγωνιστικά δεδομένα της διοργάνωσης δείτε εδώ

 

Διοργάνωση