Η Σ.Α.Χ. κυπελλούχος Κρήτης 2019

Ολοκληρώθηκε σήμερα 12 Μαΐου 2019, με μεγάλη επιτυχία, το Διασυλλογικό κύπελλο Ελλάδος 2019, περιφέρειας Κρήτης, με κυπελλούχο ομάδα Κρήτης την Σ.Α.Χ.. Το FINAL 4 της διοργάνωσης έγινε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lyttos Beach****, στην Ανάληψη Χερσονήσου. Διοργανωτές ήταν  ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η., η κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, η Σκακ.Ακαδημία Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,  σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Κ. Η διοργάνωση ήταν άψογη, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, με τον διοργανωτή Κώστα Κλώκα να φέρνει σε αίσιο πέρας το FINAL 4 της πάντα συναρπαστικής διοργάνωσης του κυπέλλου. 

Στα αγωνιστικά τώρα κυπελλούχος ομάδα Κρήτης αναδείχθηκε η Σ.Α.Χ. μετά από την νίκη της με 2,5-1,5 επί του Ο.Φ.Η.και αφού είχαμε αγωνιώδεις μάχες στις σκακιέρες. Στην 2η θέση ο χαμένος του μεγάλου τελικού Ο.Φ.Η. και στην 3η θέση ο Ο.Α.Α.Η. ο οποίος νίκησε στο μικρό τελικό το Γάζι, με 3,5-0,5.

Αναλυτικότερα τώρα η Σ.Α.Χ κέρδισε με το ίδιο σκορ, 2,5-1,5, διαδοχικά Ο.Α.Α.Η. και Ο.Φ.Η. αποδεικνύοντας ότι παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες της Κρήτης. Ο Ο.Φ.Η. κέρδισε στον 1ο αγώνα το Γάζι, με χαρακτηριστική άνεση (4-0) και αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό διεκδικώντας το Κύπελλο αλλά ατύχησε, μιας και οι ...μικροί της Σ.Α.Χ. είχαν άλλη άποψη... Ο Ο.Α.Α.Η. έφτασε μια ανάσα, στον 1ο γύρο, να αποκλείσει την Σ.Α.Χ. αλλά έχασε τελικά, με 2,5-1,5, και αγωνίστηκε στον μικρό τελικό, όπου επικράτησε με άνεση του Γαζίου. Το Γάζι έκανε μια βόλτα στην Χερσόνησο, έπαιξε "με φιλότιμο" τις παρτίδες του και έμεινε με τις καλές εντυπώσεις μιας όμορφης διοργάνωσης...

Στον συνημμένο  πίνακα δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης του Κυπέλλου, από την έναρξη του, στις 9 Μαρτίου, μέχρι και την λήξη του, σήμερα Κυριακή μεσημέρι, 12 Μαΐου 2019.

Διοργάνωση