Ο ΚΥΔΩΝ ξανά στην Α΄ Εθνική, δεν τα κατάφερε ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στο ξενοδοχείο Knossos Royal, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα του Π.Ο.Α. Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων του Π.Ο.Α. και της Β΄ Εθνικής Κρήτης, την οποίαν επιμελήθηκε η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η. και ο Σ.Ο.Η., σε συνεργασία με την ΕΣΣΚ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν πάρα πολύ καλή, με τους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου και την άψογη προετοιμασία των διοργανωτών . Οι διοργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά, με τον εμπειρότατο Σωτήρη Λογοθέτη αλλά και τους διοργανωτές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να διεξαχθεί άρτια η διοργάνωση. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι διοργανώσεις των Πρωταθλημάτων, για τους 4 τελευτάιους γύρους των Πρωταθλημάτων, σε ξενοδοχείο δίνουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο άνετων και σωστών αγωνιστικών, και όχι μόνο, συνθηκών για τις ομάδες της Κρήτης, μια παράμετρος που ισχύει σε λίγες Ενώσεις σε όλη την χώρα.

Διαβάστε σχετικά σχόλια και ενημερωθείτε για την τελική βαθμολογία και τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των γύρων του Πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά τώρα έχουμε μετά από μια σύντομη, πιστεύουμε, παρένθεση τον ΚΥΔΩΝΑ ξανά στην Α΄ Εθνική! Στην ουσία ο ΚΥΔΩΝΑΣ δεν έλλειψε από την Α΄ Εθνική μιας και μετά τον περυσινό του ατυχή υποβιβασμό, επανήλθε αμέσως στην μεγάλη κατηγορία και θα αγωνιστεί κανονικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Η πολύ ταλαντούχα και σταθερή ομάδα του ΟΦΗ 2000 εξέπληξε ευχάριστα φέτος και κατέλαβε την 2η θέση του Πρωταθλήματος. Η ισχυρή ομάδα του Γαζίου αναδείχθηκε 3η ομάδα του Πρωταθλήματος, σε ισοβαθμία με τον Ο.Φ.Σ.Χ. που επέδειξε καλή αγωνιστική ποιότητα, σε σχέση με πέρυσι, και έχασε την 3η θέση, από το Γάζι, στα σημεία. Στην 5η θέση αναδείχθηκε ο ΛΑΤΩ που κατάφερε μάλλον με ευκολία να πετύχει τον στόχο της παραμονής και στην 6η και 7η θέση ισοβάθμησαν ΣΚ.Ο.Ρ. και Ο.Α.Α.Η., με τους Ρεθυμνιώτες να κερδίζουν την 6η θέση (λόγω της νίκης τους επί του Ο.Α.Α.Η.) και τον Ο.Α.Α.Η. να βρίσκεται στην 7η θέση, μετά από αρκετές ατυχίες στους αγώνες, με οριακές ήττες από άλλες ομάδες.

Τέλος ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ παρά το ότι ξεκίνησε με νίκη επί του ΛΑΤΩ δεν κατάφερε να κερδίσε άλλο βαθμό και έμεινε στην τελευτία θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας όμως τις ελπίδες  του στην παραμονή του ΚΥΔΩΝΑ στην Α΄ Εθνική το ερχόμενο καλοκαίρι, που σε συνδυασμό με την παραμονή και των άλλων ομάδων της Κρήτης στην Α΄ Εθνική θα επιτρέχει στον ΛΕΟΝΤΑ να αγωνιστεί σε μπαράζ με τους ΝΕΟΥΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ και να διεκδικήσει την παραμονή του στον ΠΟΑ Κρήτης.

Διοργάνωση