Ο Ο.Α.Χ. 2000 στον Π.Ο.Α. Κρήτης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στο ξενοδοχείο Knossos Royal, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων του Π.Ο.Α. και της Β΄ Εθνικής Κρήτης, την οποίαν επιμελήθηκαν η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η. και ο Σ.Ο.Η., σε συνεργασία με την ΕΣΣΚ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν πάρα πολύ καλή, με τους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου και την άψογη προετοιμασία των διοργανωτών . Οι διοργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά, με τον εμπειρότατο Σωτήρη Λογοθέτη αλλά και τους διοργανωτές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να διεξαχθεί άρτια η διοργάνωση. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι διοργανώσεις των Πρωταθλημάτων, για τους 4 τελευτάιους γύρους των Πρωταθλημάτων, σε ξενοδοχείο δίνουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο άνετων και σωστών αγωνιστικών, και όχι μόνο, συνθηκών για τις ομάδες της Κρήτης, μια παράμετρος που ισχύει σε λίγες Ενώσεις σε όλη την χώρα.

Διαβάστε σχετικά σχόλια και ενημερωθείτε για την τελική βαθμολογία και τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των γύρων του Πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά τώρα, μετά από 7 γύρους η ομάδα που ξεχώρισε ήταν ο Ο.Α.Χ. 2000, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμα φορά, πόσο ισχυρή και πλήρης ομάδα είναι. Κέρδισε δικαιωματικά την άνοδο στον Π.Ο.Α. Κρήτης και είναι πολύ πιθανό να έχει και μια αξιόλογη πορεία στο Πρωτάθλημα αυτό την επόμενη χρονιά. Υπολογίσιμοι αντίπαλοι του Ο.Φ.Η. 2000,  όπως είχε διαφανεί από την αρχή του Πρωταθλήματος ήταν οι ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ και ο Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ. Τελικά μετά από την καθαρή επικράτηση της ομάδας του Ο.Α.Χ. 2000, ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ και Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ κατέλαβαν την 2η και 3η θέση του Πρωταθλήματος δείχνοντας ότι δεν θα είναι μακριά η στιγμή που θα ανέβουν επίπεδο. ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, πολύ έμπειρη ομάδα, μετά την νίκη επί του Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ ήταν αναμενόμενος διεκδικητής, αλλά μετά την ήττα από τον Ο.Α.Χ. 2000, στα Χανιά, φάνηκε ότι είχαν χάσει το τραίνο του Π4ωταθλήματος. Ο Σ.Ο. ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ενισχυμένος και έχοντας πια έμπειρους σκακιστές και σκακίστριες ήταν εκ των φαβορί αλλά η ήττα από τους ΝΕΟΥΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ στον 1ο γύρο μάλλον ψαλίδισε τις ελπίδες τους για Πρωτάθλημα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά από την ήττα από τον Πρωταθλητή Ο.Α.Χ. 2000. Ξεκινούν πάλι όμως από τώρα να σκέφτονται το Πρωτάθλημα του 2019!

Ο Π.Ο.Α. , με την αρμονική συνύπαρξη (με την καλή έννοια) Ηρακλειωτών και Χανιωτών σκακιστών και σκακιστριών είναι πια μια ισχυρή ομάδα και η 4η θέση δεν ήταν καθόλου τυχαία, με πρωταγωνιστή, τον αρχηγό, προπονητή, παράγοντα, πρώτη σκακιέρα κ.α.. Κώστα Εμμανουηλίδη. Στην 5η θέση του Πρωταθλήματος ακολούθησε η σταθερή και πάντα υπολογίσιμη ομάδα τουης Σ.Α.Χερσονήσου, ενώ ο Σ.Ο.ΚΑΜΑΡΑ με τους παλαιότερους Αγιονικολιώτες σκακιστές αλλά και νεότερες ελπιδοφόρες παρουσίες κατετάγη με άνεση στην 6η θέση αφήνοντας πίσω 4 ομάδες.

Από την 7η - 10η θέση είχαμε αντίστοιχα τον ΠΗΓΑΣΟ, τον Ε.Γ.Ο.Η. που προσπαθούν να σταθεροποιηθούν και τους νεοφώτιστους ΙΔΑΙΟΥΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και τον ΤΑΝΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, που ξεκίνησαν φέτος με όρεξη και ελπίζουμε να βρουν τον σταθερό βηματισμό τους... 

Διοργάνωση