Τα Ανώγεια στον Π.Ο.Α. Κρήτης 2020...

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στο ξενοδοχείο Knossos Royal, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κρήτης, με μεγάλη επιτυχία. Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων του Π.Ο.Α. και της Β΄ Εθνικής Κρήτης, την οποίαν επιμελήθηκαν η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ο Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, ο Ο.Α.Α.Η. και ο Σ.Ο.Η., σε συνεργασία με την ΕΣΣΚ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν πάρα πολύ καλή, με τους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου και την άψογη προετοιμασία των διοργανωτών . 

Στα αγωνιστικά τώρα, μετά από 7 γύρους η ομάδα που ξεχώρισε, με 7 συνεχείς νίκες, ήταν ο Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ. Η δημοφιλής ομάδα από τ' Ανώγεια ήταν καταιγιστική και εξαιρετικά σταθερή. Κέρδισε πανάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019 και ανεβαίνει στα σαλόνια του Π.Ο.Α. Κρήτης. Στην 2η θέση η πολύ έμπειρη ομάδα του Σ.Ο.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ , η οποία έχασε οριακά στο ντέρμπυ με τους Πρωταθλητές αλλά σε όλα τα άλλα ματς απέδειξε την μεγάλη αξία της. Στην 3η θέση η ομάδα του Π.Ο.Α. μια ομάδα με έντονα παγκρήτιο πρόσωπο, που κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος και κοιτάζει μόνο μπροστά...

Στην 4η θέση η επανακάμψασα ομάδα του Α.Ο.ΚΙΣΣΑΜΟΥ, η οποία με σκακιστές εγνωσμένης αξίας στην σύνθεση της απέδειξε ότι αξίζει μια θέση στο νέο Πρωτάθλημα της Β΄ ΅Εθνικής. Οι Χανιώτες του Κισσάμου κέρδισαν με το σπαθί τους την 4η θέση αφού κατάφεραν και κέρδισαν τις ισοβαθμήσασες ομάδες των ΝΕΩΝ ΗΡΟΔΟΤΟΥ και ΣΚ.ΑΚΑΔ.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, που κατέλαβαν αντίστοιχα την 5η και 6η θέση του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κρήτης. Οι ομάδες των ΝΕΩΝ ΗΡΟΔΟΤΟΥ αλλά και η ομάδα της ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ είχαν και τις καλές στιγμές τους , οι οποίες τους επέτρεψαν να υπερισχύσουν, ως πιο έμπειρες, των παρακάτω τους ομάδων (από 7η έως και 11η θέση), ομάδων που πλέον από του χρόνου θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κρήτης.

Στην συνέχεια της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής έχουμςε στην 7η θέση την ομάδα του Σ.Ο.ΚΑΜΑΡΑ, ομάδα η οποία διαθέτει καλούς σκακιστές και παρουσιάζουν ένα αξιόμαχο σύνολο και στην 8η θέση την ομάδα του ΠΗΓΑΣΟΥ Ηρακλείυ, η οποία δείχνει να σταθεροποιείται με αξιόλογες σκακιστικές μονάδες. Στις υπόλοιπες θέσεις, 9η έως και 11η, έχουμε αντίστοιχα την νέα ομάδα του ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, την σταθερή 2η ομάδα των Ανωγείων, τους ΙΔΑΙΟΥΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και τον Ε.Γ.Ο.Η., ο οποίος προσπαθεί να βρει τα πατήματα του...

Μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κρήτης 2019 έχουμε και νέα δεδομένα στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα της Κρήτης. Σύμφωνα με την προκήρυξη και στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της αγωνιστικής ποιότητας των ομάδων έχουμε την κατηγορία της Β΄ Εθνικής Κρήτης, με 6 ομάδες (ΟΑΧ 2000, ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ, Π.Ο.Α.,Α.Ο.ΚΙΣΣΑΜΟΥ,  ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ και ΣΚ.ΑΚΑΔ.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ).και την κατηγορία της Γ΄ Εθνικής Κρήτης , στην οποία θα αγωνίζονται οι υπόλοιπες ομάδες (Σ.Ο.ΚΑΜΑΡΑ, Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ, ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ και Ε.Γ.Ο.Η.). Εννοείται ότι κάθε νεοϊδρυόμενη ομάδα θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική και η 1η ομάδα της τελικής κατάταξης της Γ΄ Εθνικής θα ανεβαίνει στην Β΄ Εθνική, όπως ο 1ος της Β΄ Εθνικής ανεβαίνει στον Π.Ο.Α. Κρήτης.Τα Πρωταθλήματα αυτά θα είναι πουλ, αποφεύγοντας μακρινές μετακινήσεις, αδικίες που προκύπτουν από το ελβετικό σύστημα κ.α.

Για να δείτε την πλήρη αγωνιστική δράση της Β΄ Εθνικής ενημερωθείτε εδώ.

 

Διοργάνωση